Paris buikspek
Ingrediënten:
2,5 kg Buikspek zonder zwoerd
4el Zwarte peper
3el Zout
1,5el Knoflookpoeder
Mostert of ketchup
-Dep de buikspek droog met een stuk keukenpapier.
-snijd een rasterpatroon in de vet laag van het buikspek, let op niet door het vet heen snijden, Raster zorgt er voor -dat de kruiden dieper in het vet kunnen trekken dit geeft aan het einde een vollere smaak.
-smeer de buikspek rondom in met Mosterd of ketchup, doe dit ligt dient alleen als plak middel voor de kruiden.
-Mix de kruiden en breng royaal aan op de buikspek, zorg ook dat je de randen goed raakt.
-Bereid de BBQ voor op een indirecte hitte van 130 graden.
-plaats de buikspek met de vet zijde naar boven
-laat de buikspek op een kern temperatuur komen van ongeveer 80graden
-haal de buikspek nu van de BBQ en pak deze in met slagerspapier of aluminiumfolie.
-plaats de buikspek terug op de BBQ en laat de buikspek nu op een kern temperatuur komen van 86 graden
-De buikspek
Eet smakelijk