Dutch oven Pulled Pork




2kg Varkens schouder
1 el zout
1 el zwarte peper
2el olijfolie
4 sjalotjes
10 teentjesknoflook
2 stuks gemberduim-formaat
2 sterrenanijs
2 ltr kippenbouillon
2 el zoete sojasaus
1 tl sojasaus
10 bos-ui stengelsAANWIJZINGEN





- Kruid het vlees aan alle kanten met peper en zout. (dit naar eigen smaak)

- Zet de dutch oven op het vuur terwijl de grill op temperatuur komt.

- Als de dutch oven heet is, giet je de olijfolie erin, schroei de varkensschouder aan alle kanten dicht en haal hem er dan uit.

- Snijd de sjalotjes en de gember in plakjes, plet de teentjes knoflook en doe deze in de dutch oven om te roerbakken.

- Als de sjalotjes en knoflook zacht worden, doe je er de steranijs, 1 ltr kippenbouillon, zoete sojasaus en gewone sojasaus in.

- Laat dit een paar minuten pruttelen voordat je de lente-uitjes erin doet en de dichtgeschroeide varkensschouder erop legt.

- Doe het deksel erop en laat het stoven op een temperatuur van ongeveer 180ºC .

- Na 3 uur open(tussendoor meer controleren is niet erg) je het deksel om het vochtgehalte in de dutch oven te controleren. Als je ziet dat het meeste vocht is verdampt, giet je er wat kippen bouillon in. Dit houdt stoom in de dutch oven, zodat het vlees sneller kookt en sappig blijft. Draai de varkensschouder om als de dutch oven nog open is en sluit hem nog een paar uur houdt hierbij de temperatuur goed in de gaten.

- Na ongeveer 3 uur (tussendoor meer controleren is niet erg) controleer je of het vlees mals genoeg is. Prik met een vork .  Als het vlees uit elkaar valt, dan is het klaar. Of  meet de kern temperatuur als deze ongeveer 97ºC is, dan is het klaar. Anders sluit je de deksel om het nog ongeveer een uur te laten koken.

- Als het vlees gaar is, haal je het uit de Dutch oven. Laat het vlees een tijd rusten alvorens je het vlees uit elkaar gaat trekken. Giet wat van de sappen die in de dutch oven zitten over de pulled pork.


Eet Smakelijk!

IMG-20221030-WA0010
IMG-20221030-WA0015
IMG-20221030-WA0022


 


is een nieuwe  pagina.