MS Tootsie Pork Steaks recept
Ingrediënten:
– Procureur
– peper
– zout
Ingrediënten mopsaus:
– 1 liter water
– 1 ui
– 40 gram roomboter
– 60 ml (wiskey) azijn
– 3 eetlepels worcheshiresaus
– 1 eetlepel mosterpoeder
– 1 eetlepel knoflookpoeder
- Maak een mengsel van peper en zout. Doe dit half om half qua volume, niet qua gewicht.
- Snijd van de procureur steaks van ongeveer 3 vingers dik. Bestrooi de steaks van het mengsel van peper en zout.
- Bereid de BBQ voor op 130-140 graden. Het mooiste resultaat krijg je in een Smoker bbq. Voeg wat rookhout toe aan het vuur. Ik zou kersenhout gebruiken dat doet het goed bij varkens vlees. Leg de steaks op het rooster en laat deze ongeveer 1,5 uur garen. Maak in de tussentijd de mopsaus.
- Breng het water aan de kook en draai het vuur laag. Meng de overige ingrediënten erbij en roer goed. Zorg ervoor dat de saus warm blijft maar niet kookt.
- Na ongeveer 1,5 uur mag je het vlees voor het eerst moppen met de mopsaus. Doe dit 30 minuten later nog eens en draait vervolgens de vlees om. kijk goed of het vlees niet te droog uitziet anders eerder de mop saus erover moppen.
- Blijf het moppen herhalen totdat je een kern temperatuur van 85ºC hebt bereikt. Je vlees is klaar om van de bbq af te halen en te laten rusten
- laat het vlees afgedekt rusten, zelf doe ik dit in een piepschuim bak of in de oven (niet warm).
- Snij het vlees in plakken naar wens.
Eet Smakelijk
MS Tootsie van Snow's BBQ